Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HC TPS Turku Oy laajentaa hallitustaan

HC TPS Turku Oy laajentaa hallitustaan

HC TPS Turku Oy:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty 15.6. alkaen Kai Koskinen ja hallituksen uusina jäseninä aloittavat Päivi Rytsä ja Saku Koivu. Koskisen edeltäjä Veli-Pekka Marin jatkaa hallituksen varapuheenjohtajana. Uuden hallituksen tärkeimpiä tehtäviä ovat seuran strategian kirkastaminen ja talouden tasapainottaminen. Urheilullisesti ja taloudellisesti vaikean kauden 2019-2020 tulos on 1,9 miljoonaa euroa tappiollinen.

Uusi puheenjohtaja Kai Koskinen tuo mukanaan näkemystä ja kokemusta sekä alueen että lajin ulkopuolelta. Koskisella on yli 20 vuoden tausta strategian ja johtamisen asiantuntijatehtävistä. Intohimo urheilun ja urheilujohtamisen kehittämiseen on vienyt luottamustehtäviin, ja hän toimii muun muassa Helsingin Jalkapalloklubi ry:n puheenjohtajana sekä HJK Oy:n ja Suomen Palloliiton hallituksissa.

- Upeaa, että saimme tiimiimme Kain kaltaisen huippuammattilaisen, jolla on pitkä kokemus organisaatioiden kehittämisestä niin yritys- kuin urheilumaailmassakin. Pitkän aikavälin tavoitteenamme on ollut hankkia TPS:ään parasta mahdollista osaamista, ja Kain, Päivin sekä  Sakun liittyminen hallitukseen on merkittävä askel eteenpäin tällä polulla, sanoo toinen TPS:n pääomistajista Ilkka Paananen.

- Uusi pestini on ehdottomasti yksi tämän maan kiinnostavimpia. TPS:llä on vaikuttava historia, ja haluamme rakentaa kokonaisuuden, joka menestyy myös tulevaisuudessa. Laajapohjainen hallitus, jossa on hyvä sekoitus vanhaa ja uutta, antaa työlle hyvät lähtökohdat, kertoo Kai Koskinen.

HC TPS Turku Oy saa hallitukseen tuoretta urheilun ulkopuolista näkemystä, kun elämys- ja tapahtuma-ammattilainen, Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä liittyy mukaan. Saku Koivu puolestaan vahvistaa hallituksen laji- ja johtamisosaamista sekä tuo hallituksen käyttöön laajat verkostonsa.

Aiemmin puheenjohtajana toiminut Veli-Pekka Marin jatkaa hallituksen varapuheenjohtajana ja keskittyy erityisesti brändin, markkinoinnin ja ottelutapahtumien kehittämiseen. Hän jatkaa työtään myös Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksessa.

Uusi puheenjohtaja Kai Koskinen on sitoutunut käyttämään puheenjohtajuuteen merkittävästi aikaansa.

- Siirryn loppuvuodesta sivuun perustamastani yrityksestäni ja TPS:stä tulee pääasiallinen työni. Ihan ensimmäiseksi syksyn aikana luomme TPS:n pidemmän aikavälin vision sekä strategian sinne pääsemiseksi. Haluaisin saada tähän koko TPS-yhteisön mukaan: meidän laajan organisaatiomme junioreista liigajoukkueeseen, kannattajat, yrityskumppanit, Turun kaupungin sekä muut TPS:lle tärkeät sidosryhmät. Asun osittain Turussa, koska haluan olla läsnä seuran arjessa ja tavata seuran ympärillä olevia ihmisiä. Haluan ymmärtää, mihin suuntaan seuraa pitää kehittää, jotta siitä tulisi merkityksellisempi kaikille Turun alueen ihmisille, Koskinen toteaa.

Päättynyt kausi taloudellisesti vaikea

Kausi 2019-2020 oli TPS:lle pettymys urheilullisesti ja tämän seurauksena myös taloudellisesti. Runkosarjassa sijoitus oli sarjan keskeytyessä 11. ja kotiotteluiden katsojakeskiarvo noin 20 prosenttia edelliskautta pienempi. Yhtiökokouksessa vahvistettu HC TPS Turku Oy:n tulos on 1,9 miljoonaa euroa tappiollinen. Toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi yhtiökokous teki päätöksen 1,1 miljoonan euron maksullisesta osakeannista yhtiön osakkeenomistajille.

- Seuran taloustilanne näytti jo paremmalta, ja tappiota oli saatu kutistettua suunnitelmien mukaisesti. Viime kausi oli kuitenkin iso pettymys. Olemme reagoineet tähän, ja erityisesti urheilupuoli on vahvistunut merkittävästi. Urheiluorganisaatiota on kehitetty urheilun johtoryhmän 13; Erkka Westerlund, Saku Koivu ja Rauli Urama 13; johdolla. Urheilujohtaja Uraman tehtävänkuva on uusi, osaajia on saatu lisää ja koko urheilun organisaatiorakennetta on vahvistettu yhdessä TPS Juniorijääkiekko ry:n kanssa. Olemme myös investoineet uuteen harjoittelukeskukseen. Urheilu on kaiken perusta, jonka päälle identiteettimme rakentuu. Uskon, että nämä muutokset auttavat meitä takaisin oikealle kurssille, Paananen sanoo.

Tulevaisuuden TPS haluaa olla merkittävä yhteiskunnallinen toimija

TPS on yksi Suomen vanhimmista ja menestyneimmistä suomalaisista jääkiekko- ja urheiluseuroista. Vuonna 2022 seura viettää 100-vuotisjuhlavuottaan.

- Kestävä menestys lähtee siitä, että teemme joka päivä laadukasta työtä seuraavan pelin, mutta myös pidemmän pelin voittamiseksi. Mitä teemme tänään, jotta olemme valmiita tulevaan kauteen, olemme kestomenestyjä vuosikymmenen puolivälissä ja olemme Turun kaupungille tärkein alueen hyvinvointia edistävä kumppani vuosikymmenen lopulla? Koskinen kuvailee.

TPS-yhteisö ja seuran menestys ovat turkulaisille tärkeitä. Tavoitteena on jatkossa rakentaa entistä tiiviimpää yhteyttä kannattajiin ja muihin sidosryhmiin.

- Huippu-urheilu on kaiken ytimessä. Meidän pitää kuitenkin kurottaa laajempaan yhteiskunnalliseen merkitykseen. Ihmisten ja alueen hyvinvoinnin kasvattaminen ei ole ristiriidassa huippu-urheilun kanssa, vaan pikemminkin tukee sitä, Koskinen sanoo.

HC TPS Turku Oy:n hallitus 2020-2021: Kai Koskinen (pj.), Veli-Pekka Marin (varapj.), Mikko Kodisoja, Saku Koivu, Ilkka Paananen, Päivi Rytsä ja Erkka Westerlund.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Turun Palloseuran hyökkäyskalusto vahvistuu 23-vuotiaalla laitahyökkääjällä Evan Weingerillä. Oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Weinger saapuu Turkuun lainasopimuksella AHL-seura San Jose Barracudasta.

Lue lisää
Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Turun Palloseuran tuorein kiinnitys on 28-vuotias puolustaja Alen Bibic. Serbiassa syntynyt, mutta myös Ruotsin passin omistava Bibic ja TPS solmivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega on Turun Palloseuran uunituore pelaajahankinta. Ortega siirtyy TPS:ään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Lue lisää
TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin kanssa. 26-vuotias oikean laitahyökkääjän reviirillä viihtyvä Kestner voitti viime kaudella ECHL:n pistepörssin sekä maalikuninkuuden.

Lue lisää
TPS ja Zach Budish purkivat pelaajasopimuksen

TPS ja Zach Budish purkivat pelaajasopimuksen

Turun Palloseuran ja yhdysvaltalaishyökkääjä Zach Budishin tiet eroavat. TPS:n ja Budishin välinen, tulevaa kautta koskenut pelaajasopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

Lue lisää